Ραφήνα Πικέρμι, Περιφέρεια, Ελλάδα, Κόσμος, Αθλητικά, Πολιτισμός, Αγορά, Αγγελίες, Web TV

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Μη εκτελεστή πράξη η απόφαση 100/2016 του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου για τη χωροθέτηση του ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι.


Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδας Χρήστος Ποθουλάκης
Είναι γνωστή η πρόταση για τη λύση του αποχετευτικού, που έχει ληφθεί σύμφωνα με τεκμηριωμένη απόφαση  - όπως γράφει ο Χ. Ποθουλάκης, Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδας - της 27.11.2016 του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάτων Αρτέμιδας. 
Σύμφωνα με τη απόφαση αυτή το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάτων Αρτέμιδας , αναφέρει ως λύση τη σύνδεση του αποχετευτικού με το ΕΕΛ Ψυτάλλειας. Μια λύση που όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Χ. Ποθουλάκης, δέχονται ενυπόγραφα χιλιάδες συμπολίτες.
Επί της παραπάνω προτεινομένης λύσης, που για πρώτη φορά αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάτων - Αρτέμιδας στις 27.11.2016 , δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα νομιμότητας της, από τον Ελεγκτή Νομιμότητας (κατά το Ν. 3852/2010) , οπότε η εν λόγω απόφαση του Δ.Σ για σύνδεση με την Ψυτάλλεια είναι η μόνη  νόμιμη απόφαση (πρόταση) του Δημοοτικού Συμβουλίου για το αποχετευτικό.

Σε αντιδιαστολή με την παραπάνω απόφαση του Δ.Σ Σπάτων Αρτέμιδας, η απόφαση 100/2016 του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας Πικερμίου ( για χωροθέτηση ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι), κρίθηκε επίσημα απο τον Ελεγκτή Νομιμότητας (απόφαση 4.7.2016) ως "μη εκτελεστή πράξη", με ταυτόχρονη παρατήρηση προτροπή του Ελεγκτή Νομιμότητας, για αναζήτηση της σωστής διαδικασίας, η οποία εκφράζεται μόνο με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος για προηγούμενη προέγκριση της χωροθέτησης του έργου, σύμφωνα με την ΚΥΑ 69269/5387/24.10.1990 - Απόφαση όμως που εν προκειμένω δεν φαίνεται να έχει εκδοθεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο κάθε σχολιαστής φέρει και την ευθύνη του σχολίου που γράφει και αντιμετωπίζει τις οποιεσδήποτε συνέπειες εφόσον αυτό είναι υβριστικό η συκοφαντικό ή ελεγχόμενο από την υφιστάμενη νομοθεσία. Ουδεμία ευθύνη φέρουμε , εφόσον οποιοσδήποτε θεωρεί ότι σχόλιο που αναρτήθηκε τον προσβάλλει , τον συκοφαντεί κλπ. δεν επικοινωνήσει άμεσα μαζί μας στη διεύθυνση pikermirafinanews@gmail.com