Ραφήνα Πικέρμι, Περιφέρεια, Ελλάδα, Κόσμος, Αθλητικά, Πολιτισμός, Αγορά, Αγγελίες, Web TV

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Βουλευτής Επικρατείας "Ο ΕΟΠΥΥ καθυστερεί τις πληρωμές του σε γιατρούς, διαγνωστικά κέντρα, φυσικοθεραπευτές και κλινικές​​"

ΠΡΟΣ  ΤΟΝ  ΥΠΟΥΡΓΟ  ΥΓΕΙΑΣ κ.  Α.  ΞΑΝΘΟ

Θέμα: Ο ΕΟΠΥΥ καθυστερεί τις πληρωμές του σε γιατρούς, διαγνωστικά κέντρα, φυσικοθεραπευτές και κλινικές

Σε οικονομική ασφυξία οδηγούνται οι γιατροί, τα διαγνωστικά κέντρα, οι φυσικοθεραπευτές  καθώς και οι κλινικές που είναι συμβεβλημένες με τον ΕΟΠΥΥ, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης στην αποπληρωμή τους. Είμαστε ήδη κοντά στον Οκτώβριο και από τον Μάρτιο δεν έχουν καταβληθεί οφειλές για τις επισκέψεις, τις εξετάσεις και τα νοσήλια. Παρά την καθυστέρηση στην αποπληρωμή τους, οι πάροχοι αυτοί οφείλουν να ανταπεξέρχονται κάθε μήνα στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, και μάλιστα καλούνται να πληρώσουν και clawback επί χρημάτων που δεν έχουν λάβει.


Οφείλετε να αντιληφθείτε εγκαίρως, πως ο ιδιωτικός τομέας ασφυκτιά και υπάρχουν χιλιάδες εργαζόμενοι που περιμένουν να πληρωθούν για να επιβιώσουν. Σε διαφορετική περίπτωση οδηγείτε επαγγελματίες στη φυλακή.

Σε προηγούμενη σχετική ερώτησή μας, απαντήσατε ότι ο λόγος καθυστέρησης ήταν η μη έκδοση της προβλεπόμενης βάσει του ν. 4368/2016  ΚΥΑ, που καθορίζει την διαδικασία και τον τρόπο ελέγχου των πληρωμών.

Σημερινά δημοσιεύματα αναφέρουν, ότι λόγω προβλημάτων ρευστότητας στην καταβολή των συντάξεων, το ΙΚΑ θα καθυστερήσει την καταβολή των «κουτσουρεμένων» εισφορών του 6%, που παρακρατεί για λογαριασμό του ΕΟΠΥΥ.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ  Ο  ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Προτίθεστε να προχωρήσετε στην άμεση εξόφληση των οφειλών προς τους γιατρούς, φυσικοθεραπευτές, τις ιδιωτικές κλινικές και  τα διαγνωστικά κέντρα, και ποιο το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών σας;

21/09/2016

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΚΕΛΛΑΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ                       Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ       Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ  ΒΑΣΙΛΗΣ                ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ  ΒΑΣΙΛΗΣ                    Ν.  ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ               Ν.  ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο κάθε σχολιαστής φέρει και την ευθύνη του σχολίου που γράφει και αντιμετωπίζει τις οποιεσδήποτε συνέπειες εφόσον αυτό είναι υβριστικό η συκοφαντικό ή ελεγχόμενο από την υφιστάμενη νομοθεσία. Ουδεμία ευθύνη φέρουμε , εφόσον οποιοσδήποτε θεωρεί ότι σχόλιο που αναρτήθηκε τον προσβάλλει , τον συκοφαντεί κλπ. δεν επικοινωνήσει άμεσα μαζί μας στη διεύθυνση pikermirafinanews@gmail.com