Ραφήνα Πικέρμι, Περιφέρεια, Ελλάδα, Κόσμος, Αθλητικά, Πολιτισμός, Αγορά, Αγγελίες, Web TV

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Η ομιλία του Δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλη Πιστικίδη στη Βουλή

  

Όλα όσα ανέφερε ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλης Πιστικίδης στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου , κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Νόμου που αφορά την αξιοποίηση του Ελληνικού

   "Θα ήθελα να πω αρχίζοντας ότι η αυτοδιοίκηση αντιμετωπίζει προβλήματα και όταν γίνονται σημαντικές επενδύσεις στα όρια του Δήμου μας ή όμορα, είναι λογικό και οι συνάδελφοι από τη περιοχή του Ελληνικού γενικότερα αλλά και εμείς από τα Μεσόγεια να βρισκόμαστε εδώ για να ξέρουμε τι γίνετε.
   Με χαρά άκουσα να δίνετε το λόγο σε διάφορους ανθρώπους οι οποίοι μελέτησαν την περίπτωση της επένδυσης. Μιας επένδυσης - που θα μείνω στα λόγια που είπε ο συνάδελφος Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης - που είναι αποδεκτή από εμάς. 
   Υπάρχει όμως κάποιος μελετητής, ο οποίος να έχει πει, για να το γνωρίσουμε και εμείς, ότι αυτό το 10% (από τα αντισταθμιστικά της αξιοποίησης του Ελληνικού) το οποίο προβλεπόταν από το νόμο του 1995, οι Δήμοι μας δεν το χρειάζονται; 
   Διότι στρέφει το ενδιαφέρον, θεωρώ η Επιτροπή σας και εστιάζει στη περίπτωση του Ελληνικού, αλλά αντίστοιχα έχουμε μια άλλη περιοχή που δέχτηκε ένα αεροδρόμιο που για να γίνει αυτό το αεροδρόμιο και να προσπεράσουμε τους κλειστούς δρόμους, στη Λαυρίου, στο Σταυρό της Αγίας Παρασκευής, δόθηκε αυτό το περίφημο 10%, το οποίο σήμερα όλοι καμωνόμαστε ότι το ξεχνάμε.
   Εγώ θέλω να πω ότι αυτές οι δημοτικές αρχές δεν το ξεχνούν το 10%. Θα το διεκδικήσουν μέχρι τέλους και θα διεκδικήσουν αυτό το οποίο έχουμε στερηθεί εμείς , αλλά δεν πρέπει να το στερήσουμε από τα δικά μας παιδιά και αυτά είναι οι υποδομές στις πόλεις των Μεσογείων.
   Ενώ στάλθηκαν επιβαρύνσεις προς εμάς - και δεν μιλάω μόνο για την κυκλοφορία, την ηχορύπανση, γενικότερα την ρύπανση, την επιβάρυνση των δύο λιμανιών - εγώ μόνο στη Ραφήνα, έχω 2 εκατομμύρια επιβάτες και περίπου 500 χιλ. οχήματα.  
   Το θέμα λοιπόν κα Πρόεδρε (της Βουλής), είναι ότι εμείς πιστεύουμε ότι οι Δημότες των Μεσογείων δεν θα πρέπει για ακόμη μια φορά να "ριχθούν". Δεν θα πρέπει για μια ακόμη φορά να ξεχάσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο, η Ελληνική Πολιτεία - αν θέλετε - ότι υπάρχει μέσα από τον αρχικό νόμο, το περίφημο 10% για τους Δήμους των Μεσογείων, το οποίο είναι αναγκαίο για να ζήσουμε.  

Βασίλης Πιστικίδης
Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο κάθε σχολιαστής φέρει και την ευθύνη του σχολίου που γράφει και αντιμετωπίζει τις οποιεσδήποτε συνέπειες εφόσον αυτό είναι υβριστικό η συκοφαντικό ή ελεγχόμενο από την υφιστάμενη νομοθεσία. Ουδεμία ευθύνη φέρουμε , εφόσον οποιοσδήποτε θεωρεί ότι σχόλιο που αναρτήθηκε τον προσβάλλει , τον συκοφαντεί κλπ. δεν επικοινωνήσει άμεσα μαζί μας στη διεύθυνση pikermirafinanews@gmail.com