Ραφήνα Πικέρμι, Περιφέρεια, Ελλάδα, Κόσμος, Αθλητικά, Πολιτισμός, Αγορά, Αγγελίες, Web TV

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Η Περιφέρεια Αττικής προβάλλει τα προϊόντα της Αττικής γης στο 7ο Agro Quality Festival και στο 4ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού

Η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει στο 7ο Agro Quality Festival και στο 4ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού, που θα πραγματοποιηθούν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 14, 15 και 16 Οκτωβρίου 2016 και διοργανώνονται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού (ΕΟΣΣ).
Την οργάνωση του Περιπτέρου της Περιφέρειας Αττικής επιμελείται η Διεύθυνση Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής της Περιφέρειας Αττικής.

Η προβολή και η ανάδειξη των ποιοτικών προϊόντων της Αττικής γης και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται εντός της Περιφέρειας είναι ο στόχος της συμμετοχής της Περιφέρειας στο 7ο Agro Quality Festival και το 4ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού.

Ακολουθούν αποσπάσματα από τον Χαιρετισμό της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Περιφέρειας Αττικής στα δύο Φεστιβάλ:

Φέτος στο 7ο Agro Quality Festival, σε έναν θεσμό που δίνει κάθε χρόνο τα εχέγγυα της οργανωμένης προβολής των εκλεκτών αγαθών που παράγει η χώρα μας, τιμώμενη Περιφέρεια είναι η Αττική. Η πολυδύναμη Περιφέρεια που διαθέτει ισχυρά «χαρτιά» για την ενίσχυση και την αναβάθμιση του εγχώριου πρωτογενούς τομέα. Μία προοπτική που λαμβάνει τα χαρακτηριστικά πρόκλησης, ιδιαίτερα κατά τη σημερινή απαιτητική συγκυρία, που ο αγροτικός τομέας μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει αναζωογονητικά, συμβάλλοντας τόσο στις τοπικές οικονομίες, όσο και στην ανάκαμψη της εθνικής μας οικονομίας.
Υπό αυτό το πρίσμα, η Αττική γη, με την πλούσια αγροτική της παράδοση και τα ποιοτικά προϊόντα που παράγει, καθίσταται κρίσιμος μοχλός ανάπτυξης. Διαθέτει σειρά συγκριτικών πλεονεκτημάτων, που συνιστούν τη βάση μίας ισορροπημένης διατροφής: Ελαιόλαδο, κρασί, μέλι, σύκα, φιστίκια, κηπευτικά, τυροκομικά και γαλακτοκομικά προϊόντα, προϊόντα κρέατος, αυγά, προϊόντα θαλάσσιας αλιείας. Αλλά και άλλα πολύτιμα αγαθά όπως τα ανθοκομικά.
Η Περιφέρεια Αττικής δίνει και φέτος το «παρών» σε πρωτοβουλίες που προβάλλουν και αναδεικνύουν την ποιότητα, τη διατροφική αξία και τη μοναδικότητα των προϊόντων της γης της, όπως το 7ο Agro Quality Festival και το 4ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος & Τυριού.
Δίνει το «παρών» σε όλα τα μέτωπα με στοχευμένες παρεμβάσεις, που έχουν ως στόχο την ενίσχυση της προβολής, τη βελτίωση της ποιότητας και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των αγροτικών της προϊόντων. Παράλληλα, με γνώμονα την υγεία των καταναλωτών και το δικαίωμα τους σε ποιοτικά προϊόντα, ασκεί τον ελεγκτικό της ρόλο με συνεχείς ελέγχους στην αγορά.
Για περισσότερες πληροφορίες:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο κάθε σχολιαστής φέρει και την ευθύνη του σχολίου που γράφει και αντιμετωπίζει τις οποιεσδήποτε συνέπειες εφόσον αυτό είναι υβριστικό η συκοφαντικό ή ελεγχόμενο από την υφιστάμενη νομοθεσία. Ουδεμία ευθύνη φέρουμε , εφόσον οποιοσδήποτε θεωρεί ότι σχόλιο που αναρτήθηκε τον προσβάλλει , τον συκοφαντεί κλπ. δεν επικοινωνήσει άμεσα μαζί μας στη διεύθυνση pikermirafinanews@gmail.com