Ραφήνα Πικέρμι, Περιφέρεια, Ελλάδα, Κόσμος, Αθλητικά, Πολιτισμός, Αγορά, Αγγελίες, Web TV

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

Θα έκαναν "ντουμάνι" τα Εξάρχεια


Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της όποιας δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών από την Αλβανία, τις όποιες διοχέτευαν σε περιοχές του κέντρου των Αθηνών και ιδίως των Εξαρχείων.

Στο πλαίσιο συντονισμένων και παράλληλων ερευνών αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα και συγκεκριμένα δύο ημεδαποί, ηλικίας 46 και 53 ετών, 33χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας και 39χρονος ομογενής από την Αλβανία. Επίσης, αναζητούνται για να συλληφθούν άλλα εννέα (9) άτομα - συνεργοί των συλληφθέντων, ηλικίας από 28 έως 55 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα – κατά περίπτωση - αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης, παραβάσεων της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα, της κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων, της πλαστογραφίας πιστοποιητικών και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.


Επίσης στην ίδια υπόθεση κατηγορούνται ακόμη εννέα (9) άτομα, που προμηθευόντουσαν ναρκωτικά από τα μέλη της οργάνωσης.

Πιο αναλυτικά, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, διασταύρωσης δεδομένων και δημιουργίας «προφίλ» ( profiling ) των εμπλεκομένων, διακριβώθηκε όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας του εγκληματικού κυκλώματος, τα μέλη του οποίου δραστηριοποιούμενα σε επιμέρους υποομάδες, εισήγαγαν μεγάλες ποσότητες κάνναβης από την Αλβανία και τις διοχέτευαν στην εγχώρια αγορά και ειδικότερα στο κέντρο της Αθήνας και την περιοχή των Εξαρχείων.

Πιο αναλυτικά, προχθές ( 10/10/2016), αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, εντόπισαν στα διόδια της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 46χρονος ημεδαπός, στο οποίο βρέθηκαν 36 κιλά και 800 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, τα οποία διαπιστώθηκε ότι εισήγαγε από την Αλβανία με τελικό προορισμό τη χώρα μας.

Παράλληλα, από άλλο κλιμάκιο αστυνομικών στο Εθνικό Οδικό δίκτυο Αθηνών-Πατρών στην περιοχή του Αιγίου, εντοπίστηκε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 33χρονος Αλβανός, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με τον ρόλο του προπομπού της μεταφοράς των ναρκωτικών, ενώ στα Άνω Λιόσια Αττικής εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ο 53χρονος ημεδαπός και ο 39χρονος ομογενής από την Αλβανία.

Σε έρευνες που επακολούθησαν στις οικίες των συλληφθέντων, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κατεργασμένης –ακατέργαστης κάνναβης, σύνεργα εμπορίας ναρκωτικών, χρηματικά ποσά.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

67 κιλά και 360 γραμμάρια ακατέργαστη και κατεργασμένη κάνναβη,
14 δισκία ναρκωτικού φαρμακευτικού σκευάσματος,
το χρηματικό ποσό των 1.420 ευρώ και 4000 Λεκ Αλβανίας,
4 ζυγαριές ακριβείας,
4 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
αεροβόλο πιστόλι,
6 συσκευές κινητής τηλεφωνίας καθώς και
πλαστά χαρτονομίσματα των (10) και (20) ευρώ.
Επίσης, από την εξέλιξη των ερευνών συσχετίστηκαν δύο (2) ακόμη υποθέσεις συλλήψεων εμπόρων ναρκωτικών, οι οποίοι αποτελούν επίσης μέλη της προαναφερόμενης εγκληματικής οργάνωσης και στις οποίες είχαν κατασχεθεί συνολικά 161 κιλά και 260 γραμμάρια κάνναβης.

Αναφορικά με την πρώτη υπόθεση, την 07/10/2016 στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκαν δύο Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητα – ταξί τα οποία οδηγούσαν, 43χρονος ημεδαπός και 47χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, αντίστοιχα, στα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 42 κιλά και 960 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη.

Σε έρευνες που επακολούθησαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ηλεκτρονική ζυγαριά ακρίβειας, γεμιστήρας πολεμικού τυφεκίου με 8 φυσίγγια, γκλόπ, το χρηματικό ποσό των 1.900 ευρώ και συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Επισημαίνεται, για τις προαναφερθείσες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών προέκυψε ότι προορίζονταν να παραδοθούν στην περιοχή των Εξαρχείων σε διακινητή ναρκωτικών.

Στην δεύτερη υπόθεση, την 13/9/2016 στα διόδια της Ελευσίνας, εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε 49χρονος ημεδαπός στο οποίο βρέθηκαν πενήντα πέντε (55) νάιλον συσκευασίες με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 118 κιλών και 300 γραμμαρίων.

Παράλληλα εντοπίστηκε στην ίδια περιοχή έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, οδηγούμενο από 50χρονο ημεδαπό, ο οποίος ενεργούσε ως προπομπός της μεταφοράς των ναρκωτικών για την αποφυγή ενδεχομένου αστυνομικού ελέγχου (σχετικό το από 14-09-2016 Δελτίο Τύπου της Γ.Ε.Δ.Αττικής) .

Σε έρευνες που επακολούθησαν σε οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 2.200 ευρώ και συσκευές κινητής τηλεφωνίας.


Σημειώνεται ότι από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών ερευνάται η ενδεχόμενη – πιθανή εμπλοκή του 39χρονου ομογενή από την Αλβανία, στην υπόθεση της εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούντο στη αποθήκευση, μεταφορά και διακίνηση - εμπορία ναρκωτικών στην περιοχή των Εξαρχείων. ( σχετικό το από 12-07-2016 Δελτίο Τύπου Γ.Ε.Δ.Αττικής ).

Οι συλληφθέντες με τις σχηματισθείσες σε βάρος τους δικογραφίες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο κάθε σχολιαστής φέρει και την ευθύνη του σχολίου που γράφει και αντιμετωπίζει τις οποιεσδήποτε συνέπειες εφόσον αυτό είναι υβριστικό η συκοφαντικό ή ελεγχόμενο από την υφιστάμενη νομοθεσία. Ουδεμία ευθύνη φέρουμε , εφόσον οποιοσδήποτε θεωρεί ότι σχόλιο που αναρτήθηκε τον προσβάλλει , τον συκοφαντεί κλπ. δεν επικοινωνήσει άμεσα μαζί μας στη διεύθυνση pikermirafinanews@gmail.com