Ραφήνα Πικέρμι, Περιφέρεια, Ελλάδα, Κόσμος, Αθλητικά, Πολιτισμός, Αγορά, Αγγελίες, Web TV

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Ο Γιώργος Παπαδάκος (Ν.Ο.Ρ «ΑΛΚΥΩΝ») ανοίγει πανιά για υψηλές διακρίσεις

Ο Γιώργος Παπαδάκος δεν έχει κλείσει καλά-καλά τα δεκαπέντε, αλλά με συμμετοχές σε δύο παγκόσμια πρωταθλήματα (Πολωνία 2015, Πορτογαλία 2016), σε διεθνείς Regattas’, σε Internationals’ Cups’ και σε πανελλήνιους αγώνες, έχει ήδη ανοίξει πανιά για υψηλές διακρίσεις. 
Τον Γιώργο τον πρωτογνωρίσαμε πριν από λίγους μήνες, σε αγώνες πρόκρισης για την επιλογή του στην Εθνική Ομάδα Optimist, που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Ραφήνας «ΑΛΚΥΩΝ» (Ν.Ο.Ρ «ΑΛΚΥΩΝ»), στη δύναμη του οποίου εντάσσεται.
Από τα επτά του χρόνια, ξεκίνησε την ιστιοπλοΐα, αφού προηγουμένως έκανε σύντομα περάσματα από το χώρο του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ, της κολύμβησης και του TAE KWO DO.
Είναι μαθητής – και μάλιστα άριστος - στη Γ’ Γυμνασίου με προτεραιότητά, όπως ο ίδιος δήλωσε το σχολείο και όνειρό του - πάλι σχετικό με τη θάλασσα, να γίνει Ναυπηγός Μηχανικός και ειδικός στην Αρχιτεκτονική Πλοίων.
Και επειδή ο χρόνος είναι… αμείλικτος προσπαθεί να τον διαχειριστεί, όσο πιο καλά μπορεί, για να προλαβαίνει τις υποχρεώσεις του στο σχολείο, να ασχολείται με την ιστιοπλοΐα, αλλά να βρίσκει και χρόνο για βόλτες με τους φίλους του.
«Πριν την εκκίνηση είμαι λίγο αγχωμένος, αλλά μόλις ακουστεί η κόρνα , στο μυαλό μου είναι το πλάνο που θα πρέπει να εφαρμόσω για το συγκεκριμένο αγώνα που μετέχω και να διασκεδάσω. Στο τέλος, ο κάθε αγώνας, μου έχει προσφέρει τη δική του ξεχωριστή και ανεπανάληπτη εμπειρία» με αυτά τα λόγια μας απάντησε ο Γιώργος όταν τον ρωτήσαμε για το τι σκέφτεται όταν είναι μόνος του μέσα στο σκάφος.
Η διάκριση είναι το κίνητρό του στην ιστιοπλοΐα και γνωρίζοντας την ιστορία παλαιότερων ιστιοπλόων όπως των πρώτων Ελληνικών Ολυμπιονικών στην ιστιοπλοΐα Διαδόχου (τότε) Κωνσταντίνου, Οδυσσέα Εσκιτζόγλου και Γιώργου Ζαΐμη, αλλά και νεότερων, όπως των πρόσφατων Ολυμπιονικών Τάκη Μάντη και Παύλου Καγιαλή, θέλει να τους φτάσει και γιατί όχι να τους ξεπεράσει και το όνομά του να μείνει στην ιστορία της ιστιοπλοΐας.
«Ο προπονητής μου Ορέστηςς Στυλίδης, ο Ν.Ο.Ρ.«ΑΛΚΥΩΝ» και οι γονείς μου, είναι αυτοί που με βοήθησαν να φτάσω στα επίπεδα που είμαι σήμερα» μας είπε ο Γιώργος Παπαδάκος , όταν αναφέρθηκε σε ανθρώπους που τον βοήθησαν στην αγωνιστική του πορεία, μέχρι σήμερα.
Κλείνοντας τη μικρή μας συνομιλία, ο Γιώργος Παπαδάκος αναφερόμενος στο μέλλον δήλωσε «Πάντοτε θα προσπαθώ για το καλύτερο και ο στόχος μου μπορεί να φαίνεται στους πολλούς μακρινός και δύσκολος, αλλά για μένα δεν είναι ακατόρθωτος. Βρέθηκα στην υποδοχή των Ολυμπιονικών της ιστιοπλοΐας στο «Ελ. Βενιζέλος» η ατμόσφαιρα που έζησα σαν θεατής που υποδέχθηκε τους Ολυμπιονίκες ήταν μοναδική και θα ήθελα να την ξαναζήσω όχι όμως σαν θεατής αλλά σαν Ολυμπιονίκης».
Ορέστηςς Στυλίδης, προπονητής του Γιώργου Παπαδάκου και του Ν.Ο.Ρ. «ΑΛΚΥΩΝ»
«Με το Γιώργο, είμαστε μαζί από το ξεκίνημα και σήμερα γελάμε μαζί, όταν συζητάμε για την πρώτη του συμμετοχή σε αγώνες. Ο Γιώργος ήταν αγχωμένος, οι καιρικές συνθήκες ήταν δύσκολες και τον «έπιασε» η θάλασσα», μας είπε ο προπονητής του Γιώργου Παπαδάκου, ο Οδυσσέας Στυλίδης, όταν τον ρωτήσαμε για το ξεκίνημα του αθλητή, ενώ αναφερόμενος γενικότερα στο άθλημα της ιστιοπλοΐας και τον Ν.Ο.Ρ. «ΑΛΚΥΩΝ» δήλωσε:
- Στο Ναυτικό Όμιλο Ραφήνας «ΑΛΚΥΩΝ» και στις υποδομές των αγωνιστικών τμημάτων έχουμε 65 παιδιά , ενώ το αγωνιστικό μας τμήμα είναι πλήρες και δεν δεχόμαστε με μεταγραφές παιδιά από άλλους ομίλους.
- Το άθλημα της ιστιοπλοΐας σε σχέση με αυτά που προσφέρει δεν είναι ακριβό, αλλά έχει ένα σημαντικό κόστος ως προς τον εξοπλισμό που αυξάνεται όταν κάνεις πρωταθλητισμό.
- Στη Ραφήνα είμαι τυχερός, διότι εδώ και 10 χρόνια, έχω μια απίστευτη συνεργασία με τον Πρόεδρο (Τέλη Αδαμόπουλο) και τα μέλη του Δ.Σ του Ν.Ο.Ρ «ΑΛΚΥΩΝ», ενώ πάντα δίπλα μας είναι και οι γονείς που «ματώνουν» οικονομικά και είναι οι βασικοί χορηγοί μας για να βγει το πρόγραμμα και να έχουμε τα ανάλογα αποτελέσματα, όπως είναι οι πρόσφατες επιτυχίες του Γιώργου Παπαδάκου, αλλά και των υπολοίπων παιδιών της αγωνιστικής ομάδας του Ομίλου μας. Ο Ναυτικός Όμιλος Ραφήνας «ΑΛΚΥΩΝ» δεν είναι μόνο αγώνες στα optimist, laser και 470, αλλά και σχολή εκμάθησης ιστιοπλοΐας.
K.M

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο κάθε σχολιαστής φέρει και την ευθύνη του σχολίου που γράφει και αντιμετωπίζει τις οποιεσδήποτε συνέπειες εφόσον αυτό είναι υβριστικό η συκοφαντικό ή ελεγχόμενο από την υφιστάμενη νομοθεσία. Ουδεμία ευθύνη φέρουμε , εφόσον οποιοσδήποτε θεωρεί ότι σχόλιο που αναρτήθηκε τον προσβάλλει , τον συκοφαντεί κλπ. δεν επικοινωνήσει άμεσα μαζί μας στη διεύθυνση pikermirafinanews@gmail.com