Ραφήνα Πικέρμι, Περιφέρεια, Ελλάδα, Κόσμος, Αθλητικά, Πολιτισμός, Αγορά, Αγγελίες, Web TV

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Συνέδριο της ΚΕΔΕ : "Δεν μας αξίζει η Ελλάδα που ζούμε..."

Με στόχους τη βελτίωση των υπηρεσιών, από την πλευρά της κυβέρνησης, και την καθιέρωση ενός νέου μοντέλου οργάνωσης και λειτουργίας των δήμων, από την πλευρά της αυτοδιοίκησης, ξεκίνησαν σήμερα στον Βόλο οι εργασίες του διήμερου συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Στο συνέδριο, το οποίο διεξάγεται στο «Domotel Xenia Volos», μετέχουν ως σύνεδροι δεκάδες δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα, με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, να δηλώνει προσερχόμενος: «Δεν μας αξίζει η Ελλάδα που ζούμε, και πρέπει να την αλλάξουμε, ώστε να γίνει η πατρίδα μας μία σύγχρονη χώρα, να γίνει η Ελλάδα της Ευρώπης. Πρέπει να βγούμε από την ύφεση των επτά ετών, ώστε στα παιδιά μας να αφήσουμε μία σύγχρονη Ελλάδα».


Την κυβέρνηση εκπροσωπεί στο συνέδριο ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μπαλάφας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «στόχος της κυβέρνησης και του υπουργείου είναι η αύξηση και η καλύτερη ποιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες, μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης». «Άλλωστε, βούλησή μας ως κυβέρνηση και προεκλογική υπόσχεσή μας ήταν να επαναπροσδιορήσουμε τον ρόλο της σύγχρονης τοπικής αυτοδιοίκησης», πρόσθεσε.


Παρών στο συνέδριο είναι και ο γγ του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, ο οποίος σημείωσε: «Επιχειρούμε ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για την τοπική αυτοδιοίκηση, που θα περιλαμβάνει περισσότερη δημοκρατία, με αναλογικό εκλογικό σύστημα και με ξεκάθαρες αρμοδιότητες μεταξύ της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης». Όσον αφορά τον «Καλλικράτη», ο κ. Πουλάκης τόνισε ότι «θα γίνουν αλλαγές σε διοικητικό επίπεδο μόνο σε ακραίες περιπτώσεις, δηλαδή σε πολύ μεγάλους σε έκταση δήμους ή σε ορεινές περιοχές».

Τους συνέδρους καλωσόρισε, ως οικοδεσπότης, ο δήμαρχος Βόλου, Θάνος Θεοδώρου.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Πατούλης παρουσίασε τους συνολικούς, αλλά και επιμέρους στόχους-διεκδικήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης σε κρίσιμα ζητήματα, όπως ο χωροταξικός σχεδιασμός, η τοπική ανάπτυξη, η προστασία του περιβάλλοντος, η διαχείριση των απορριμμάτων, η πρωτοβάθμια υγεία, η στελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών με προσωπικό ανταποδοτικού χαρακτήρα και η ασφάλεια των τοπικών κοινωνιών.

Το κύριο σύνθημα του συνεδρίου είναι «Ισχυροί Δήμοι για Δυνατή Ελλάδα» και όπως επεσήμαναν οι σύνεδροι, με ενότητα και συνεργασία θα βάλουν ισχυρές βάσεις για τη δημιουργία ενός σύγχρονου κράτους.

Το θεματικό συνέδριο του Βόλου θα ολοκληρωθεί αύριο και τα συμπεράσματά του θα επιβεβαιωθούν τον Δεκέμβριο, σε σύνοδο στην Θεσσαλονίκη.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο κάθε σχολιαστής φέρει και την ευθύνη του σχολίου που γράφει και αντιμετωπίζει τις οποιεσδήποτε συνέπειες εφόσον αυτό είναι υβριστικό η συκοφαντικό ή ελεγχόμενο από την υφιστάμενη νομοθεσία. Ουδεμία ευθύνη φέρουμε , εφόσον οποιοσδήποτε θεωρεί ότι σχόλιο που αναρτήθηκε τον προσβάλλει , τον συκοφαντεί κλπ. δεν επικοινωνήσει άμεσα μαζί μας στη διεύθυνση pikermirafinanews@gmail.com