Ραφήνα Πικέρμι, Περιφέρεια, Ελλάδα, Κόσμος, Αθλητικά, Πολιτισμός, Αγορά, Αγγελίες, Web TV

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Δήμος Ραφήνας -Πικερμίου : Εγκαίνια κτιρίου Δημοτικής Φιλαρμονικής.


Πραγματοποιήθηκαν στη Ραφήνα , σήμερα Κυριακή απόγευμα και υπό τις ευλογίες του πατρός Δημητρίου Μπακόπουλου, τα εγκαίνια του κτιρίου που θα φιλοξενήσει τη Δημοτική Φιλαρμονική του Δήμου Ραφήνας - Πικερμίου


Μάλιστα ο π. Δημήτριος μετά τον αγιασμό απένειμε τα εύσημα σε Δημοτική Φιλαρμονική και σε Δήμαρχο για όλα όσα προσφέρουν στο χώρο του πολιτισμού. 


Το κτίριο που θα φιλοξενήσει τη Δημοτική Φιλαρμονική, είναι το κτίριο που φιλοξένησε κατά καιρούς - με πρώτο το Δημοτικό Σχολείο της Ραφήνας - Γυμνάσιο, Λύκειο, Πνευματικό Κέντρο και Δημοτική Βιβλιοθήκη.
Στην ιστορία του κτιρίου - για τη οποία υπάρχει και εντοιχισμένη πλάκα - αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλης Πιστικίδης, ο οποίος μάλιστα αποφοίτησε και ως σημαιοφόρος απο το Δημοτικό σχολείο, ενώ στη συνέχεια ο Δήμαρχος, αναφέρθηκε και στην ιστορία της Δημοτικής Φιλαρμονικής.

"Μια Φιλαρμονική που ξεκίνησε το 1919 απο την Τρίγλια της Βιθυνίας με όργνα που έφερε απο την Ιταλία ο Τριγλιανός Φίλιππος Καβουνίδης και βοήθησαν για την ανάπτυξή της ο Άγιος Εθνομάρτυρας Μητροπολίτης Σμύρνης ΧΡυσόστομος και ο Ιωάννης Σάπαρης."
Ο Δήμαρχος , δίνοντας έμφαση στο ενδιαφέρον που επιδεικνύει αυτή η Δημοτική Αρχή για την Φιλαρμονικής αναφέρθηκε στο γεγονός , ότι επι θητείας και έπειτα απο 15 χρόνια (2001) η Φιλαρμονική άλλαξε στολή.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλης Πιστικίδης, ο Αντιδήμαρχος Ευάγγελος Μπουρνούς, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ Γιώργος Δουβίτσας κκαι ο Μαέστρος της Δημοτικής Φιλαρμονικής Γι΄ρωγος Καλούδης. 
Μετά τη κοπή της κορδέλας των εγκαινίων οι προσκεκλημένοι , επισκέφθηκαν τις αίθουσες της Δημοτικής Φιλαρμονικής, ενώ η Φιλαρμονική έπαιζε μουσική και κατόπιν παρατέθηκε μικρή δεξίωση. 

Στα εγκαίνια παρέστησαν εκτός του Δημάρχου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μισοκοίλης, οι Αντιδήμαρχοι Δήμητρα Τσεβά, Ευάγγελος Μπουρνούς, Παναγιώτης Καλφαντής και Αντώνης Παλπατζής και Γιώργος Κοκκόλης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Χαράλαμπος Ζαφειρόπουλος, ηΠρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Ραφήνας Ηρώ Πούλη, ο τοπικός σύμβουλος Πικερμίου Άγγελος Χοβαρδάς, η Π. Λαζαρίδου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, ο πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Βλαδίμηρος Καισερλόγου , η πρόεδρος του Πολ. Συλλόγου "Ραφήνα σ' αγαπώ" Στέλλα Μισοκοίλη και πολλοί φίλοι της Δημοτικής Φιλαρμονικής 
Δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο κάθε σχολιαστής φέρει και την ευθύνη του σχολίου που γράφει και αντιμετωπίζει τις οποιεσδήποτε συνέπειες εφόσον αυτό είναι υβριστικό η συκοφαντικό ή ελεγχόμενο από την υφιστάμενη νομοθεσία. Ουδεμία ευθύνη φέρουμε , εφόσον οποιοσδήποτε θεωρεί ότι σχόλιο που αναρτήθηκε τον προσβάλλει , τον συκοφαντεί κλπ. δεν επικοινωνήσει άμεσα μαζί μας στη διεύθυνση pikermirafinanews@gmail.com