Ραφήνα Πικέρμι, Περιφέρεια, Ελλάδα, Κόσμος, Αθλητικά, Πολιτισμός, Αγορά, Αγγελίες, Web TV

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

"Νίκα εν τω αγαθώ το κακό": Μεγάλη εκδήλωση της Ενωμένης Ρωμηoσύνης στην Αγία Κυριακή !

Υπό τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικολάου , η "Ενωμένη Ρωμηοσύνη" πραγματοποίηση σήμερα μια σημαντική εκδήλωση που αναφερόταν στη μνήμη του Οσίου Γέροντος Φιλοθέου Ζερβάκου.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας , στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής και ξεκίνησε με το απολυτίκιο του Οσίου Φιλοθέου που ψάλθηκε από τους παριστάμενους Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη και Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως  Μεσογαίας και Λαυρεωτικής π. Τιμόθεο Αγγελή, τον οικοδεσπότη και ιερατικό προϊστάμενο της Ενορίας της Αγίας Κυριακής π. Παναγιώτη Ευσταθίου, τον π. Κωνσταντίνο και τον ομιλητή της εκδήλωσης Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Λογγοβάρδας Πάρου, Γέροντα Χρυσότομο.

Τους προσκεκλημένους, μεταξύ των οποίων ήταν και ο π. Βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής Νικόλαος Καντερές καλωσόρισε

ο Αιδεσιμώτατος π. Παναγιώτης Ευσταθίου, ο οποίος κατόπιν έδωσε το λόγο στον Γεώργιο Παγώνη της "Ενωμένης Ρωμηωσύνης" .

Ο Γεώργιος Παγώνης, αναφέρθηκε στη ταυτότητα του Συλλόγου και στις αξίες του Έθνους μας που προσπαθεί η "Ενωμένη Ρωμηοσύνη" να διαφυλάξει.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης και Ιεροκήρυκας της Ι.Μ Μεσογαίας και Λαυρεωτικής π. Τιμόθεος, λαμβάνοντας στη συνέχεια το λόγο, αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του Οσίου Γέροντος Φιλοθέου Ζερβάκου , δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο "σύνδεσμο" που υπήρξε στη ζωή του Οσίου με την ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων, από την οποία ο Όσιος πέρασε , δίδαξε και εξομολόγησε πιστούς κατά τα έτη 1937 (Παιανία), , 1939 (Αγ. Ειρήνη Καρελά).
Συγκίνηση προκάλεσε στους ευσεβείς Χριστιανούς που παρακολούθησαν την ομιλία του π. Τιμόθεου, η αναφορά σε μια άγνωστη "ιστορία" απο τη ζωή του Οσίου, που συνδέετε και πάλι με την περιοχή των Μεσογείων.
"Το 1940, στην εκκλησία του Αγίου Βασιλείου, ο μακαριστός Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κυρός Αγαθόνικος, ήταν Διάκος. Σε εκείνη την εκκλησία τον είδε ο Όσιος Γέροντας Φιλόθεος και όταν το 1974 , έστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον Αγαθόνικο επι τη χειροτονία του ως Μητροπολίτη του ανέφερε " Από τότε (εν. το 1940) ξεχώριζες και είπα ότι δεν θα κλείσω τα μάτια μου αν δε σε δω Επίσκοπο."

Για την εμπειρία που είχε και τα θαύματα του Οσίου Γέροντος Φιλοθέου, μίλησε ο Γέροντας Χρυσόστομος, Καθηγούμενος της Ι. Μονής Λογγοβάρδας Πάρου .

Για το βίο και τη ζωή του Οσίου Γέροντος μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο κάθε σχολιαστής φέρει και την ευθύνη του σχολίου που γράφει και αντιμετωπίζει τις οποιεσδήποτε συνέπειες εφόσον αυτό είναι υβριστικό η συκοφαντικό ή ελεγχόμενο από την υφιστάμενη νομοθεσία. Ουδεμία ευθύνη φέρουμε , εφόσον οποιοσδήποτε θεωρεί ότι σχόλιο που αναρτήθηκε τον προσβάλλει , τον συκοφαντεί κλπ. δεν επικοινωνήσει άμεσα μαζί μας στη διεύθυνση pikermirafinanews@gmail.com