Ραφήνα Πικέρμι, Περιφέρεια, Ελλάδα, Κόσμος, Αθλητικά, Πολιτισμός, Αγορά, Αγγελίες, Web TV

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Απονομή του Ετήσιου Βραβείου της Περιφέρειας Αττικής “Μάριος Τόκας”

Στην ετήσια γιορτή για την επέτειο της 28ης  Οκτωβρίου που πραγματοποιήθηκε στο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης, παραβρέθηκε σήμερα 26 Οκτωβρίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής Σπύρος Πάντζας, εκπροσωπώντας  την Περιφέρεια Αττικής και τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρο Φιλίππου και απένειμε το Βραβείο που έχει θεσπίσει η Περιφέρεια Αττικής “Μάριος Τόκας”. 


Στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Περιφερειακός Σύμβουλος τόνισε τα εξής: 

Το βραβείο Μάριος Τόκας, που θεσπίστηκε και καθιερώθηκε για να τιμήσει την μνήμη του Κύπριου Μουσικοσυνθέτη,  και το οποίο σήμερα απονείμω αποτελεί για εμένα μεγάλη τιμή.

Ο Μάριος Τόκας υπήρξε βαθύτατα πολιτικοποιημένος. Ήταν επηρεασμένος από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, εκεί όπου και ξεκίνησε να δίνει συναυλίες για να εμψυχώσει τους συμπατριώτες του.   

Μεταβαίνοντας στην Αθήνα συνεργάστηκε με πλήθος καλλιτεχνών, αναδεικνύοντας το μεγάλο του ταλέντο στην μουσική, τους στίχους  και την ποίηση.

Τιμήθηκε με το Μετάλλιο “εξαίρετης προσφοράς στην Πατρίδα”  από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς και με το βραβείο “πρωτοποριακής δημιουργίας Γιάννος Κρανιδιώτης”. 

Μάριος Τόκας, ένας άνθρωπος της Τέχνης ο οποίος προσέφερε μια τεράστια μουσική κληρονομιά στον Ελληνισμό. Τον ευχαριστούμε θερμά και γι’ αυτό κάθε χρόνο τον τιμούμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο κάθε σχολιαστής φέρει και την ευθύνη του σχολίου που γράφει και αντιμετωπίζει τις οποιεσδήποτε συνέπειες εφόσον αυτό είναι υβριστικό η συκοφαντικό ή ελεγχόμενο από την υφιστάμενη νομοθεσία. Ουδεμία ευθύνη φέρουμε , εφόσον οποιοσδήποτε θεωρεί ότι σχόλιο που αναρτήθηκε τον προσβάλλει , τον συκοφαντεί κλπ. δεν επικοινωνήσει άμεσα μαζί μας στη διεύθυνση pikermirafinanews@gmail.com