Ραφήνα Πικέρμι, Περιφέρεια, Ελλάδα, Κόσμος, Αθλητικά, Πολιτισμός, Αγορά, Αγγελίες, Web TV

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Crash test Δημοτική Συγκοινωνία Ραφήνας : Κοινωνική πολιτική; Πεταμένα λεφτά ; ή επειγόντως επανασχεδιασμός ;

Μπορεί να ακούγεται σκληρό , αλλά - προς το παρόν - και με τη μέχρι στιγμής δεδομένη εικόνα της δημοτικής συγκοινωνίας στη Ραφήνα, μόνο σαν πλουσιοπάροχη κοινωνική πολιτική σε δύσκολους καιρούς μπορεί να θεωρεί η εφαρμογή της. Και ίσως θα κόστιζε λιγότερο, αν είχαν οι ελάχιστοι δημότες που χρησιμοποιούν τη δημοτική συγκοινωνία, ένα "προσωπικό" αυτοκίνητο με οδηγό. 


Μακάρι η εικόνα που είδαμε τις ημέρες και τις ώρες του ρεπορτάζ να είναι διαφορετική από την εικόνα των δρομολογίων τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες  και να μην ισχύουν όλα όσα σας γράφουμε παρακάτω : 


Κατ' αρχή λεωφορείο ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ 


και οδηγός ΑΨΟΓΟΣ και ΕΥΓΕΝΕΣΤΑΤΟΣ. 


Δεν υπήρχε κανένα ψεγάδι  σε λεωφορείο και οδηγό και ίσως το μικρό χαρτάκι στο παρμπρίζ του λεωφορείου θα πρέπει ή να μεγαλώσει ή να μπει ηλεκτρονική πινακίδα που θα γράφει "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ".

Το δρομολόγιο με την περισσότερη κίνηση 

Ώρα 07:30 (πράσινη διαδρομή) Κόκκινο Λιμανάκι - Ν. Βουτζάς : οκτώ μαθητές του ΕΠΑΛ Ραφήνας και περίπου η ίδια κίνηση , την ίδια ώρα στο ίδιο δρομολόγιο καθημερινά.

Το δρομολόγιο με τη λιγότερη κίνηση

Ώρα 08:15 (μωβ διαδρομή) Αγία Τριάδα - Καλλιτεχνούπολη : Μια κυρία για Αγία Τριάδα και κανένας για Καλλιτεχνούπολη



Ένας ...δύο ... το πολύ τρεις επιβάτες

'Ωρα 09:45 (γαλάζια διαδρομή) Νηρέας - Πρωτέας - Πανόραμα : Συγκυριακά επιβιβάστηκαν στο δρομολόγιο των 09:45 τρεις μαθητές για "ψυχαγωγικούς" λόγους και 


κατά τη διάρκεια της διαδρομής, επιβιβάστηκε μια κυρία στη στάση,  πριν το λεωφορείο απο την Αρίωνος εισέλθει στην Αγίου Γεωργίου. Μάλιστα και ίσως φανεί χρήσιμο αυτό - σε πιθανό επανασχεδιασμό - η ίδια κυρία έφτασε στη Ραφήνα 10:00 και περίμενε πάει η ώρα 10:15 για να χρησιμοποιήσει το λεωφορείο - αυτή τη φορά - στη πράσινη διαδρομή για να πάει στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας. 



Ρωτώντας μάθαμε ότι περίπου αυτή είναι η εικόνα σε όλα τα δρομολόγια με άδειες στάσεις , σχεδόν μηδενική κίνηση, και οι Ραφηνιώτες που έκαναν παράπονα για την έλλειψη Δημοτικής Συγκοινωνίας , τώρα που υπάρχει δεν την χρησιμοποιούν. 

Δύο τρεις κυρίες με τις οποίες μιλήσαμε μας ανέφεραν ότι κατά τύχη, ανακάλυψαν ότι επαναλειτουργεί Δημοτική Συγκοινωνία και ότι ο κόσμος δεν τον γνωρίζει. Και η εικόνα που παρουσιάζει το πάρκινγκ στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας, που είναι γεμάτο από αυτοκίνητα,  επιβεβαιώνει τα λεγόμενά τους.

Ίσως λοιπόν ο πρώτος στόχος που θα πρέπει να τεθεί είναι η ενημέρωση των Δημοτών για την ύπαρξη της Δημοτικής Συγκοινωνίας και με τακτικούς ελέγχους στα δρομολόγια και τη κίνηση να επανασχεδιασθούν τα δρομολόγια και γιατί όχι και το ωράριο. 

Επίσης καλό θα είναι να δουν οι αρμόδιοι και τη μελέτη για την αναγκαιότητα της λειτουργίας της Δημοτικής Συγκοινωνίας έτσι ώστε αν υπάρχουν τυχόν λανθασμένες εκτιμήσεις να μην επαναληφθούν. 

Κ.Μ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο κάθε σχολιαστής φέρει και την ευθύνη του σχολίου που γράφει και αντιμετωπίζει τις οποιεσδήποτε συνέπειες εφόσον αυτό είναι υβριστικό η συκοφαντικό ή ελεγχόμενο από την υφιστάμενη νομοθεσία. Ουδεμία ευθύνη φέρουμε , εφόσον οποιοσδήποτε θεωρεί ότι σχόλιο που αναρτήθηκε τον προσβάλλει , τον συκοφαντεί κλπ. δεν επικοινωνήσει άμεσα μαζί μας στη διεύθυνση pikermirafinanews@gmail.com