Ραφήνα Πικέρμι, Περιφέρεια, Ελλάδα, Κόσμος, Αθλητικά, Πολιτισμός, Αγορά, Αγγελίες, Web TV

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Ο Πειραιάς υποδέχτηκε την Παναγία την Εκατονταπυλιανή. (video)

Στον Πειραιά βρίσκεται και στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου βρίσκεται η πρωτότυπη Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής.

Η Εικόνα έφθασε χθές , στο λιμάνι του Πειραιά και έγινε δεκτή , με τιμές αρχηγού κράτους, απο τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Πειραιώς κ. Σεραφείμ και Παροναξίας κ. Καλλινίκου, μαζί με τις αρχές της πόλης, τον κλήρο και πλήθος λαού. 

Μετά απο Λιτανευτική Πομπή, η εικόνα τοποθετήθηκε στον Ι.Ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου και θα παραμείνει μέχρι την 27η Οκτωβρίου.
Η Παναγία της Εκατονταπυλιανής, εξήλθε για πρώτη φορά από τα όρια της Νήσου Πάρου, πριν από 22 χρόνια, με προορισμό την Θεσσαλονίκη και σήμερα μετά από τόσα χρόνια, είναι η δεύτερη φορά που εξέρχεται, με προορισμό τον Πειραιά και το Λεκανοπέδιο της  Αττικής.


Στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου , θα τελούνται καθημερινά Ιερές Ακολουθίες, με το παρακάτω πρόγραμμα :
7:00 - 9:00π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία

12:00μ.μ. Ιερά Παράκλησις

6:00μ.μ. Εσπερινός του Αγίου Δημητρίου και Παράκλησις στην Υπεραγία Θεοτόκο

7.00μ.μ. Επίκαιρη πνευματική ομιλία από προσκεκλημένους ομιλητές

9:30μ.μ. Ιερά Αγρυπνία

Ο Ναός θα παραμένει ανοιχτός καθ΄όλη την διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, έτσι ώστε οι ευλαβείς χριστιανοί να έχουν την δυνατότητα να μπορούν να προσκυνήσουν την Παναγία.

Δείτε video απο την υποδοχή της εικόνας ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο κάθε σχολιαστής φέρει και την ευθύνη του σχολίου που γράφει και αντιμετωπίζει τις οποιεσδήποτε συνέπειες εφόσον αυτό είναι υβριστικό η συκοφαντικό ή ελεγχόμενο από την υφιστάμενη νομοθεσία. Ουδεμία ευθύνη φέρουμε , εφόσον οποιοσδήποτε θεωρεί ότι σχόλιο που αναρτήθηκε τον προσβάλλει , τον συκοφαντεί κλπ. δεν επικοινωνήσει άμεσα μαζί μας στη διεύθυνση pikermirafinanews@gmail.com