Ραφήνα Πικέρμι, Περιφέρεια, Ελλάδα, Κόσμος, Αθλητικά, Πολιτισμός, Αγορά, Αγγελίες, Web TV

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Νίκος Αλικάκος : Ο εκλεκτός προσκεκλημένος του Παρ. του Λυκείου των Ελληνίδων στη Ραφήνα, καθήλωσε το ακροατήριο! (video - φωτογραφίες)

"Οι πολεμικές οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα, από τον Β' Π.Π (Επανορθώσεις-Αποζημιώσεις-Καατοχικό Δάνειο)"  ήταν το θέμα της ομιλίας του Στρατηγού ε.α Νικόλαου  Αλικάκου , που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού και της τιμής,  που αποδίδει κάθε χρόνο το Παρ. του Λυκείου των Ελληνίδων στη Ραφήνα, επι τη επετείω της 28ης Οκτωβρίου.


Πριν από την έναρξη της ομιλίας, τελέστηκε αγιασμός από τον π. Απόστολο Βούλγαρη για το καλό της νέας "εκπαιδευτικής" χρονιάς του Λυκείου που ξεκινάει κάθε χρόνο τον Οκτώβριο.

Στη συνέχεια η Πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων, καλωσόρισε τους εκλεκτούς προσκεκλημένους και φίλους του Λυκείου των Ελληνίδων , μεταξύ των οποίων ήταν : ο πρόεδρος της κινηματογραφικής λέσχης Ραφήνας Βλαδίμηρος Καϊσερλόγλου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου της Αγίας Μαγδαληνής Γερβάσιος Παπαδόπουλος (ο οποίος και προσφέρει αφιλοκερδώς τις λογιστικές του γνώσεις και υπηρεσίες στο Λύκειο), ο Πρόεδρος του ιστορικού Συλλόγου των Τριγλιανών Γιώργος Κικής, ο καθηγητής βιολογίας Αντώνης Λαζαρής. ο Γιώργος Τραϊκάπης, η Άννα Κυριακάκη, 

ο ιατρός Κυριάκος Θεοφίλου, ο Στρατηγός και επίτιμος Διευθυντής Πεζικού Απόστολος Κωστόπουλος, ο π. Αντιδήμαρχος Παύλος Μπατάλης, 

 οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Κοκκόλης και

Αντώνης Παλπατζής, 

ο π. Βουλευτής της Περιφέρειας Νίκος Καντερές 
 και ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλης Πιστικίδης.

Ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου , όταν κλήθηκε να απευθύνει χαιρετισμό, συνεχάρη το Λύκειο των Ελληνίδων για την προσφορά του και ευχήθηκε "Καλή δύναμη" σε όλα τα μέλη.

Κατόπιν η Πρόεδρος του Λυκείου , αναφέρθηκε εν συντομία στις δραστηριότητες του Λυκείου, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ιματιοθήκη του Λυκείου που περιλαμβάνει 500 φορεσιές, που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε κάποιες από αυτές είναι αντίγραφα, αυθεντικά και μουσειακά "κομμάτια" ιδιαίτερης αξίας...  "είναι η υλική περιουσία του Λυκείου" ανέφερε η Χριστίνα Παναγιώτου για να αναφερθεί στη συνέχεια στην πραγματική και ανεκτίμητη "περιουσία"  του Λυκείου που είναι τα μέλη και κυρίως τα μικρά παιδιά που στελεχώνουν τα διάφορα τμήματα.

Η ομιλία του Στρατηγού Νικολάου Αλικάκου

Τι να πρωτο-πει κανείς για τον Νίκο Αλικάκο; ανέφερε η πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων , όταν ήρθε η ώρα να παρουσιάσει τον ομιλητή που ήταν ο Στρατηγός ε.α Νικόλαος Αλικάκος. 
Ένθερμος υποστηρικτής του Λυκείου των Ελληνίδων ο Ν. Αλικάκος, με την ομιλία του που ακολούθησε επιβεβαίωσε όλα όσα προηγουμένως είχε αναφέρει η Χ. Παναγιώτου. 
  • Γιατί μας χρωστάει η Γερμανία; 
  • Πόσα μας οφείλει; 
  • Μας χρωστάει μόνο η Γερμανία;
  • Ποιος προσδιόρισε τα ποσά; 
  • Γιατί είναι υποχρεωμένη η Γερμανία να καταβάλει τα οφειλόμενα; 
  • Πώς θα υποχρεωθεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Ελλάδα;
  • Ποια είναι τα επιχειρήματα των Γερμανών που δεν πληρώνουν;
  • Γιατί οι Γερμανοί  ενώ πλήρωσαν τα δάνεια που συνήψαν με Πολωνία και Γιουγκοσλαβία, δεν πληρώνουν τα αναγκαστικά δάνεια που έλαβαν απο την Ελλάδα;
  • Τι έγινε με τις Ιταλικές και Βουλγαρικές Επανορθώσεις-Αποζημιώσεις
Ήτα τα κύρια ερωτήματα στα οποία έδωσε απαντήσεις ο ομιλητής, βασιζόμενος σε μια πλούσια βιβλιογραφία , αλλά και στο πρόσφατο πόρισμα της Βουλής.

Ο Νίκος Αλικάκος, παρουσίασε με σαφή τρόπο , όλα όσα συνδέονται με τις αποζημιώσεις που οφείλουν στην Ελλάδα - κυρίως - η Γερμανία, αλλά και η Βουλγαρία και Ιταλία (από τις δύο τελευταίες δεν έχουμε  πλέον απαιτήσεις μιας και πλήρωσαν μέρος των οφειλών τους) 


Διευκρίνισε όρους που συγκεχυμένοι υπάρχουν στο μυαλό κάθε Έλληνα σχετικά με το θέμα των αποζημιώσεων . Αναφέρθηκε σε διαφορετικές έννοιες όπως είναι  :
  • οι επανορθώσεις (που αφορούν το δημόσιο)
  • οι αποζημιώσεις (που αφορούν ιδιώτες)
  • οι αποδόσεις διαρπαγέντων ειδών
  • το κατοχικό δάνειο
  • η καταναγκαστική εργασία (η οποία και αυτή έχει το δικό της κόστος)
Αναφέρθηκε στις απώλειες των Ελλήνων κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, και κοινοποίησε στο ακροατήριο στοιχεία που προκάλεσαν έκπληξη. Για παράδειγμα πόσοι από εμάς γνωρίζουν ότι οι νεκροί από τις ωμότητες Γερμανών και Ιταλών ανέρχονται στις 11.000 , ενώ από τους Βουλγάρους που έλεγχαν μόνο την Αν. Μακεδονία και Θράκη ανέρχονται στις 30.000

Ως προς το ύψος των οφειλών, ο ομιλητής , βασιζόμενος  στο πόρισμα της διακομματικής επιτροπής (2016) που δεν έχει καμιά σχέση με τα "μυθικά" ποσά που αναφέρονται, προσδιόρισε το συνολικό ποσό που μας χρωστάνε οι Γερμανοί στα 400 δισ.€ περίπου, αναλυόμενο όπως παρακάτω :
  • Επανορθώσεις 260 δισ. €
  • Κατοχικό δάνειο 11 δισ. €
  • Αποζημιώσεις θυμάτων 107 δισ. € (χωρίς τους τόκους)
  • Επανορθώσεις από τον Α' Π.Π 9 δισ. € 
Κλείνοντας την παρουσίαση του ο Νίκος Αλικάκος , αναφέρθηκε και στις διαχρονικές πολιτικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που επέλεξαν , άλλες σε μεγαλύτερο και άλλες σε μικρότερο βαθμό να αποφύγουν να ανακινήσουν το ζήτημα , προκειμένου να μην διαταράξουν τις σχέσεις με τους εταίρους και κυρίως με την Γερμανία.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο κάθε σχολιαστής φέρει και την ευθύνη του σχολίου που γράφει και αντιμετωπίζει τις οποιεσδήποτε συνέπειες εφόσον αυτό είναι υβριστικό η συκοφαντικό ή ελεγχόμενο από την υφιστάμενη νομοθεσία. Ουδεμία ευθύνη φέρουμε , εφόσον οποιοσδήποτε θεωρεί ότι σχόλιο που αναρτήθηκε τον προσβάλλει , τον συκοφαντεί κλπ. δεν επικοινωνήσει άμεσα μαζί μας στη διεύθυνση pikermirafinanews@gmail.com