Ραφήνα Πικέρμι, Περιφέρεια, Ελλάδα, Κόσμος, Αθλητικά, Πολιτισμός, Αγορά, Αγγελίες, Web TV

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Ραφήνα : Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και η ΔΕΑΑΠ (Δημοτική Επιχείρηση Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας)

Εγκρίθηκε , απο το Δημ. Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου, κατά πλειοψηφία ο Ισολογισμός - Απολογισμό της ΔΕΑΑΠ-ΜΑΕ έτους 2015, όπως αυτός αναλύεται στο σκεπτικό παρακάτω, με ψήφους δώδεκα (12) υπέρ και μία(1) κατά, μειοψηφούντος του κου Φαφούτη Δαμιανού.
Ακολουθεί αναλυτικά ο Διοικητικός Απολογισμός και ο Επιχειρησιακός Προγραμματισμός και Σχεδιασμός. 
Ένω όλα όσα αφορούν το παραπάνω θέμα μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ


Διοικητικός Απολογισμός Χρήσης 2015 
Δεδομένου ότι η παρούσα διοίκηση ανέλαβε τα καθήκοντα της την πρώτη Οκτωβρίου, ήτοι σχεδόν στο τέλος του εξεταζόμενου οικονομικού έτους στόχο της αποτέλεσαν ειδικότερα:
1. Η επαναφορά της χαμένης, από τον Μάιο του 2015, ρύθμισης στο ΙΚΑ με την επανένταξη της στην στο σύστημα των 100 δόσεων και μηνιαία καταβολή ποσού 1.490,76 Ευρώ.
2.Η ρύθμιση της οφειλής προς τον κο Δ. Μπίκο και η αποδέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού της εταιρίας , με αποτέλεσμα όλες οι κινήσεις λογαριασμών να υλοποιούνται μέσω τραπέζης, στο πλαίσιο της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης.
3.Η επαναφορά της εγγραφής στο ΓΕΜΗ (ετήσια πληρωμή συμμετοχής) και της ενημέρωσης των στοιχείων της εταιρίας από το 2011 έως σήμερα, (Πρακτικά Γεν.Συνελεύσεων, Ισολογισμοί, αλλαγές Νομίμων Εκπροσώπων). Τονίζεται ότι το ΓΕΜΗ από 01/01/2015 είναι αρμόδιο για την δημοσίευση κάθε αλλαγής εκπροσώπων της εταιρίας στο ΦΕΚ.
4.Η ολοκλήρωση της διαδικασίας υπαγωγής στις διατάξεις του Ν.4178/2013 και τακτοποίησης των πολεοδομικών παραβάσεων στα δύο περίπτερα στον οικισμό Ντράφι, στο τρίτο, στην Διασταύρωση Ραφήνας, στο αναψυκτήριο του Πάρκου Καραμανλή και στο εστιατόριο του Μελτεμίου .
5. Η πλήρης αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων που διαχειρίζεται η εταιρία με την βέλτιστη αξιοποίηση των πόρων της , για το λόγο αυτό δημοπρατήθηκαν με ανοιχτές διαδικασίες σε πρώτη φάση τα περίπτερα στον οικισμό Ντράφι και την Διασταύρωση Ραφήνας.
6. Η υλοποίηση του προγράμματος ΤΟΠΕΚΟ, στο οποίο είχε ενταχθεί η ΔΕΑΑΠ από το 2012 και από το οποίο η εταιρία εισέπραξε το ποσόν των 25.782,15 Ευρώ, (βλ.έσοδα –κωδ. 74,συν. επιχορηγήσεις Δεκέμβριος 2015) .
7.Η ολοκλήρωση της αποπληρωμής των οφειλών του δήμου προς την εταιρία από εκτελεσθέντα τεχνικά έργα,η οποία ξεκίνησε με την είσπραξη ποσού 4.888,64 Ευρώ, (βλ.έσοδα –κωδ. 73, τεχνικά έργα, Οκτώμβριος 2015).
8. Η παροχή στοιχείων προς το ΙΚΑ για τον έλεγχο των ασφαλιστικών εισφορών από εκτέλεση τεχνικών έργων την δεκαετία 2006-2016.
9. Η παροχή στοιχείων προς το ΙΚΑ για τον έλεγχο των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων στην ΔΕΑΑΠ την δεκαετία 2006-2016.
Επιχειρησιακός Προγραμματισμός και Σχεδιασμός
-Συνολική διευθέτηση των υποχρεώσεων της εταιρίας προς τρίτους (αποπληρωμή οφειλών), τόσο σε δημόσια ταμεία όσο και σε ιδιώτες.
-Ενημέρωση των μητρώων της εταιρείας σε ΙΚΑ και ΦΑΕ Αθηνών, τα οποία παραμένουν με τα στοιχεία του 2011.
-Απογραφή των παγίων της εταιρίας, καθώς φαίνεται να υπάρχουν ακόμα στην κατοχή της ο εξοπλισμός των αναψυκτηρίων στο κολυμβητήριο και στην Διασταύρωση, ο οποίος έχει διατεθεί στον ΔΟΠΑΠ (Δ.Ν.Δ.Δ), όπως και Ι.Χ οχήματα, τα οποία έχουν ήδη αποσυρθεί με νόμιμες διαδικασίες από το 2010 (FIAT PANDA ΥΥΚ 7987 ).
-Αδειοδότηση του Χώρου στάθμευσης στην οδό Χρήστου Μάντικα , παράταση του έτους συνολικής εκμετάλλευσης των χώρων στάθμευσης σε Μάντικα και πλαζ Ραφήνας, ολοκληρωμένη διαχείριση των ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων στάθμευση με εφαρμογές «έξυπνης πόλης» .
-Διενέργεια διαγωνισμού (πλειοδοτική- ανοιχτή δημοπρασία) του αναψυκτηρίου στο Πάρκο Καραμανλή, το οποίο επί σειρά ετών παρουσιάζει παθητικό ή οριακά αυξημένα κέρδη, χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί εκσυγχρονισμός στις υποδομές του από την έναρξη της λειτουργίας του έως τούδε.
-Δημοπράτηση των διαφημιστικών πλαισίων στις στάσεις του ΚΤΕΛ.
-Αδειοδότηση του κυλικείου στο Πολιτιστικό Κέντρο και εκμετάλλευση του από την εταιρία.
-Άσκηση ένδικων μέσων (έκδοση διαταγής πληρωμής) κατά του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου για την διεκδίκηση της οφειλής του ποσού των 13.698,00 Ευρώ από τεχνικά έργα που υλοποίησε η εταιρία για λογαριασμό του δήμου το 2012 με εργολάβο τον κο Δ.Μπίκο.
-Διοικητική αναδιοργάνωση της ΔΕΑΑΠ, η εταιρία λειτουργεί με μοναδικό προσωπικό τρεις εργάτες καθαριότητας.
-Συμμετοχή της εταιρίας σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα.
-Συνεργασία με τον δήμο για την Ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων με έμφαση στην ανάπτυξη και διαχείριση των «πράσινων σημείων» την συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών, την μελλοντική επεξεργασία βιομάζας και των κλαδικών υπολειμμάτων, για την παραγωγή οργανικών λιπασμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο κάθε σχολιαστής φέρει και την ευθύνη του σχολίου που γράφει και αντιμετωπίζει τις οποιεσδήποτε συνέπειες εφόσον αυτό είναι υβριστικό η συκοφαντικό ή ελεγχόμενο από την υφιστάμενη νομοθεσία. Ουδεμία ευθύνη φέρουμε , εφόσον οποιοσδήποτε θεωρεί ότι σχόλιο που αναρτήθηκε τον προσβάλλει , τον συκοφαντεί κλπ. δεν επικοινωνήσει άμεσα μαζί μας στη διεύθυνση pikermirafinanews@gmail.com