Ραφήνα Πικέρμι, Περιφέρεια, Ελλάδα, Κόσμος, Αθλητικά, Πολιτισμός, Αγορά, Αγγελίες, Web TV

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμων Ραφήνας-Πικερμίου & Μαραθώνα.

Από την χθεσινή πρώτη συνάντηση στη Νέα Μάκρη, για την δημιουργία του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμων Ραφήνας-Πικερμίου & Μαραθώνα.
Η παρουσία της Περιφέρειας Αττικής έντονη με παρόντα τον Αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής Π. Φιλίππου και την Αντιπεριφερειαρχη Κοινωνικής Πολιτικής Κ. Θανοπούλου. Βασικός συντελεστής της προσπάθειας ο ΟΚΑΝΑ που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του Ε. Καφετζόπουλο. Εκπρόσωποι των Δήμων, από τον Δήμο Μαραθώνα η Δημοτική Σύμβουλος Ε. Ρίζου και από τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κ. Παροικάκης και Γ. Χαχολάκης.

Τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας εφαρμόζουν προγράμματα πρόληψης, βασισμένα στη φιλοσοφία της αγωγής και της προαγωγής της υγείας, και επιδιώκουν την ευαισθητοποίηση των φορέων και των πολιτών των τοπικών κοινωνιών, με σκοπό την ενεργοποίησή τους στον αγώνα της πρόληψης.
Τα προγράμματα που αναπτύσσουν τα Κέντρα Πρόληψης απευθύνονται:
• Σε γονείς
• Σε μαθητές και εφήβους
• Σε στρατευμένους
• Σε αθλητικούς συλλόγους και ομάδες
• Σε επαγγελματίες που έρχονται σε άμεση επαφή με το πρόβλημα (πχ. εκπαιδευτικούς, προπονητές, αστυνομικούς, επαγγελματίες υγείας, ιερείς, στρατιωτικούς )
• Σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες (πχ. παλιννοστούντες, πρόσφυγες, μειονοτικές ομάδες, φυλακισμένους)
• Στην ευρύτερη κοινότητα
Οι στόχοι τους, ανάλογα με την ομάδα στην οποία απευθύνονται και τη διάρκεια της παρέμβασης, είναι:
• Η ενδυνάμωση, υποστήριξη και εκπαίδευση των νέων ώστε να υιοθετήσουν μια θετική στάση ζωής και να αναπτύξουν δεξιότητες που να αντιστέκονται στη χρήση των εξαρτησιογόνων ουσιών, αλλά και σε άλλες εξαρτητικές συμπεριφορές (πχ. τζόγος, διαδίκτυο ).
• Η συμβουλευτική και υποστήριξη της οικογένειας με σκοπό την ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου και τη βελτίωση της επικοινωνίας.
• Η ευαισθητοποίηση καθηγητών και δασκάλων σε θέματα πρόληψης, η ενίσχυση του παιδαγωγικού τους ρόλου και η ενδυνάμωση των σχέσεων εκπαιδευτικών -μαθητών.
• Η ενημέρωση των ενδιαφερομένων για τα υπάρχοντα θεραπευτικά προγράμματα
• Η πληροφόρηση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της ευρύτερης κοινότητας
Σήμερα υπάρχουν 76 Κέντρα Πρόληψης τα οποία καλύπτουν 50 νομούς της χώρας.
Το Κέντρο των Δήμων Ραφήνας-Πικερμίου & Μαραθώνα θα είναι το 77ο. — στην τοποθεσία Πολιτιστικό Και Αθλητικό Κέντρο Νέας Μάκρης

Απο το FB / Δήμαρχος Βασίλης Πιστικίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο κάθε σχολιαστής φέρει και την ευθύνη του σχολίου που γράφει και αντιμετωπίζει τις οποιεσδήποτε συνέπειες εφόσον αυτό είναι υβριστικό η συκοφαντικό ή ελεγχόμενο από την υφιστάμενη νομοθεσία. Ουδεμία ευθύνη φέρουμε , εφόσον οποιοσδήποτε θεωρεί ότι σχόλιο που αναρτήθηκε τον προσβάλλει , τον συκοφαντεί κλπ. δεν επικοινωνήσει άμεσα μαζί μας στη διεύθυνση pikermirafinanews@gmail.com