Ραφήνα Πικέρμι, Περιφέρεια, Ελλάδα, Κόσμος, Αθλητικά, Πολιτισμός, Αγορά, Αγγελίες, Web TV

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Ο τ. Δήμαρχος Βασίλης Πιστικίδης , αναφέρει όλα όσα δεν αναφέρθηκαν στη "διαύγεια" για τον ερανικό λογαριασμό.

Ραφήνα 29 Απριλίου 2020

Δημοσιεύθηκε χθες, 28 Απριλίου 2020 στην Διαύγεια, η απόφαση 51/2020 (ΑΔΑ: 9ΨΨ4Ω16-6Υ9) του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου που λήφθηκε στην συνεδρίαση του ΔΣ που πραγματοποιήθηκε 17 Μαρτίου 2020, με θέμα «Λήψη απόφασης περί καθορισμού τρόπου διάθεσης του προϊόντος του ερανικού λογαριασμού υπέρ των πληγέντων από την πυρκαγιά της 23ης-24ης Ιουλίου 2018».
Όπως φαίνεται στην δημοσιευθείσα απόφαση αυτή λήφθηκε κατά πλειοψηφία με ψήφους 15 έναντι 12. Θεωρώ υποχρέωσή μου να ενημερώσω τους συνδημότες που ενδιαφέρονται, με περισσότερες λεπτομέρειες για την απόφαση αυτή ώστε να έχουν καλύτερη γνώση περί του θέματος.

1. Δεν αναφέρεται στην απόφαση ότι η λεγόμενη «Ερανική Επιτροπή» που αποτελείται από Δημοτικούς Συμβούλους ( Καλφαντής, Βασιλόπουλος, Τσεμπέρης, Μώρος και Παλπατζής) κατέθεσε στο ΔΣ το υπ αριθμ.3  Πρακτικό Συνεδρίασης της Ερανικής Επιτροπής της 3-3-2020 περί καθορισμού τρόπου διάθεσης του προϊόντος του ερανικού λογαριασμού μη ομόφωνη πρόταση. Στο Πρακτικό φαίνεται ότι ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης ΝΕΑ ΑΡΧΗ Αντ. Παλπατζής μειοψήφησε, αφού πρότεινε και βέβαια ψήφισε, διαφορετική πρόταση από αυτή της πλειοψηφίας, που συνοπτικά έχει ως εξής: 
Πρόταση Αντ. Παλπατζή και ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ: 
«Ως μέλος της Επιτροπής διάθεσης του ποσού που συγκεντρώθηκε στον Ερανικό Λογαριασμό υπέρ των πληγέντων από την πυρκαγιά στις 23 Ιουλίου 2018 προτείνω να πραγματοποιηθεί η διανομή του συνολικού ποσού στις παρακάτω κατηγορίες πληγέντων:
Α. Οικογένειες που έχασαν μέλος τους ή μέλος της οικογένειας είναι εγκαυματίας (Δημότες ή κάτοικοι Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου). 
Β. Οικογένειες που η βλάβη της οικίας τους - στην διαδικασία αποζημίωσης της οικοσκευής - χαρακτηρίστηκε ως ΚΟΚΚΙΝΗ.
Γ. Οικογένειες που η βλάβη της οικίας τους  - στην διαδικασία αποζημίωσης της οικοσκευής -     χαρακτηρίστηκε ως ΚΙΤΡΙΝΟ.
Οι δικαιούχοι των κατηγοριών Α και Β να λάβουν το 100% του μεριδίου και οι δικαιούχοι της κατηγορίας Γ να λάβουν το 70%».
Αξίζει να υπογραμμίσω ότι η πρόταση αυτή της ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ, λήφθηκε κατόπιν διαβούλευσης και συμφωνίας που είχαμε σε συνάντηση με θεσμικούς εκπροσώπους των ενδιαφερομένων από τον Νέο Βουτζά (κα Ε. Κροκίδη) και από το Κόκκινο Λιμανάκι (κ. Δ. Κανάκης). 
2. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ (ΠΙΣΤΙΚΙΔΗΣ, ΔΗΜΑΣ, ΠΑΛΠΑΤΖΗΣ) – αλλά και άλλα μέλη του ΔΣ, από τις υπόλοιπες παρατάξεις της μειοψηφίας - που μειοψήφησαν στην απόφαση 51/2020 του ΔΣ, δεν ήταν προφανώς αντίθετοι στην διάθεση του ποσού του Ερανικού Λογαριασμού, αλλά διαφώνησαν με τον τρόπο που περιγράφει η πρόταση της πλειοψηφίας και βέβαια ψήφισαν την πρόταση της ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ όπως αναφέρθηκε παραπάνω.

Βασίλης Πιστικίδης
π. Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου,
Δημοτικός Σύμβουλος επικεφαλής ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ.

Σημείωση enrafina.blogspot.com
Στο enrafina.blogsppot.com (ΕΔΩ) όταν γράψαμε για την «Λήψη απόφασης περί καθορισμού τρόπου διάθεσης του προϊόντος του ερανικού λογαριασμού υπέρ των πληγέντων από την πυρκαγιά της 23ης-24ης Ιουλίου 2018» γράψαμε επίσης ότι .... όχι μόνο για τους πυροπαθείς αλλά και με όσους ασχολούνται και με τα κοινά,  αξίζει να διαβασθεί ο τρόπος με τον οποίο "ανέβηκε" στη "Διαύγεια" η απόφαση. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο κάθε σχολιαστής φέρει και την ευθύνη του σχολίου που γράφει και αντιμετωπίζει τις οποιεσδήποτε συνέπειες εφόσον αυτό είναι υβριστικό η συκοφαντικό ή ελεγχόμενο από την υφιστάμενη νομοθεσία. Ουδεμία ευθύνη φέρουμε , εφόσον οποιοσδήποτε θεωρεί ότι σχόλιο που αναρτήθηκε τον προσβάλλει , τον συκοφαντεί κλπ. δεν επικοινωνήσει άμεσα μαζί μας στη διεύθυνση pikermirafinanews@gmail.com