Ραφήνα Πικέρμι, Περιφέρεια, Ελλάδα, Κόσμος, Αθλητικά, Πολιτισμός, Αγορά, Αγγελίες, Web TV

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Άλλος ένα "παραλιακός" Δήμος, πήρε πίσω τη παραλία του!

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης για τις παραλίες.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου και συζητήθηκε η «Έγκριση και αποδοχή των όρων της παραχώρησης από την Ε.Τ.Α.Δ., του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης παραλιακών ακινήτων, συμπεριλαμβανομένων των έμπροσθεν αυτών αιγιαλών, προς τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, όπως αποφασίστηκε στην 499/27.07.2016 Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ε.Τ.Α.Δ.», παραβρέθηκε εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής.


Μετά από την εισήγηση – ενημέρωση του Δημάρχου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλου αναφορικά με την παραχώρηση της διοίκησης και διαχείρισης του μεγαλύτερου μέρους του παραλιακού μετώπου από την ΕΤΑΔ στον Δήμο, που αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων και των διοικήσεων της περιοχής, αλλά και συγκεκριμένα για το ποιες ακριβώς παραλίες και με ποιους όρους δίδονται προς χρήση στον δήμο, ακολούθησε σύντομη τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής.
Ο κ. Φιλίππου, αφού μετέφερε τον χαιρετισμό της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, τόνισε ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί δικαίωση των πολυετών αγώνων των δήμων του Σαρωνικού κόλπου, καθώς και της πάγιας θέσης της Αυτοδιοίκησης ότι οι παραλίες πρέπει να περιέρχονται στη δικαιοδοσία των δήμων. Η νέα Περιφερειακή Αρχή, ήδη από την ανάληψη της θητείας της, διοργάνωσε τον Δεκέμβριο του 2014, σε συνεργασία με τον Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης διημερίδα με τίτλο «Οι παραλίες στους Δήμους», στην οποία συμμετείχαν έγκριτοι και διακεκριμένοι επιστήμονες που ανέπτυξαν τις πολεοδομικές, νομικές και περιβαλλοντικές παραμέτρους για τη σωστή και φιλική προς το περιβάλλον και τους πολίτες αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου Σαρωνικού, αλλά και εκπρόσωποι της Περιφέρειας, των δήμων της παραλιακής ζώνης, βουλευτές, φορείς και συλλογικότητες αλλά και πολίτες – κάτοικοι της περιοχής.

Επισήμανε δε ο Αντιπεριφερειάρχης ότι μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, το τοπίο για την αξιοποίηση του Σαρωνικού αλλάζει, καθώς πλέον σχεδόν στο σύνολό της η διαχείριση των παραλιών περνά στην αυτοδιοίκηση. Πρόσφατα η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε ότι ανέλαβε την ευθύνη της ανάπλασης με τα αναγκαία έργα υποδομής όλου του παραλιακού μετώπου του Δέλτα Φαλήρου, ενώ με την παραχώρηση στους Δήμους Αλίμου, Γλυφάδας και Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης των παραλιών εντός των διοικητικών τους ορίων, γίνεται αντιληπτό ότι αποτελεί μεγάλο στοίχημα για την αυτοδιοίκηση της Αττικής η ανάδειξη και η σωστή και προς όφελος των πολιτών της περιοχής αξιοποίηση τους. Η Περιφέρεια Αττικής θα σταθεί δίπλα στους δήμους σε πρωτοβουλίες που θα αναλάβουν προς αυτή την κατεύθυνση και σε προγράμματα και μελέτες που θα εκπονήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο κάθε σχολιαστής φέρει και την ευθύνη του σχολίου που γράφει και αντιμετωπίζει τις οποιεσδήποτε συνέπειες εφόσον αυτό είναι υβριστικό η συκοφαντικό ή ελεγχόμενο από την υφιστάμενη νομοθεσία. Ουδεμία ευθύνη φέρουμε , εφόσον οποιοσδήποτε θεωρεί ότι σχόλιο που αναρτήθηκε τον προσβάλλει , τον συκοφαντεί κλπ. δεν επικοινωνήσει άμεσα μαζί μας στη διεύθυνση pikermirafinanews@gmail.com