Ραφήνα Πικέρμι, Περιφέρεια, Ελλάδα, Κόσμος, Αθλητικά, Πολιτισμός, Αγορά, Αγγελίες, Web TV

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Αρβανίτικη βραδιά στα Βίλια Αττικής

Μια πολύ όμορφη βραδιά διοργανώθηκε το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στα Βίλια Αττικής με πρωτοβουλία κατοίκων της περιοχής με θέμα τον Αρβανίτικο Πολιτισμό και συντονίστρια την Δρ. Κοινωνιογλωσσολογίας Έλενα Μπότση.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης περιλάμβανε ομιλίες από τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής και Αρχαιολόγο Πέτρο Φιλίππου και τη Δρ. Κοινωνικής Ανθρωπολογίας της Ακαδημίας Αθηνών Μάχη Οικονόμου. Στην ομιλία του ο κ. Φιλίππου αναφέρθηκε στην ιστορία της εγκατάστασης Αρβανιτών στην Αττική και ιδιαίτερα στην περιοχή της Δυτικής Αττικής (Δερβενοχώρια, Κούντουρα, Θριάσιο κλπ) και στάθηκε στη συμβολή των κατοίκων των χωριών της Αττικής στην Επανάσταση του 1821 και την Απελευθέρωση της Αθήνας. Από την πλευρά της η κα Οικονόμου έκανε ειδική αναφορά στην κοινωνική διάρθρωση της αρβανίτικης κοινωνίας και κυρίως στον ρόλο της γυναίκας.


Στη συνέχεια και με τον συντονισμό της κας Έλενας Μπότση παρουσιάστηκε Αρβανίτικο δρώμενο (σκετς) της Γιώτας Κατσαρού με τίτλο «Δύο Αρβανίτισσες μιας άλλης εποχής» ενώ η βραδιά έκλεισε με μουσική και αρβανίτικα τραγούδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο κάθε σχολιαστής φέρει και την ευθύνη του σχολίου που γράφει και αντιμετωπίζει τις οποιεσδήποτε συνέπειες εφόσον αυτό είναι υβριστικό η συκοφαντικό ή ελεγχόμενο από την υφιστάμενη νομοθεσία. Ουδεμία ευθύνη φέρουμε , εφόσον οποιοσδήποτε θεωρεί ότι σχόλιο που αναρτήθηκε τον προσβάλλει , τον συκοφαντεί κλπ. δεν επικοινωνήσει άμεσα μαζί μας στη διεύθυνση pikermirafinanews@gmail.com