Ραφήνα Πικέρμι, Περιφέρεια, Ελλάδα, Κόσμος, Αθλητικά, Πολιτισμός, Αγορά, Αγγελίες, Web TV

Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση του 1ου Γυμνασίου Γέρακα για τα αρχαία θέατρα

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πολιτιστικού χαρακτήρα εκδήλωση για τα αρχαία θέατρα διοργανώθηκε την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου από το 1ο Γυμνάσιο Γέρακα υπό την αιγίδα του Δήμου Παλλήνης και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.

            Η εκδήλωση με θέμα «Αρχαία θέατρα: δράσεις και συνέργειες» πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό των υπεύθυνων καθηγητριών του σχολείου Κορίννας Περτσινίδου, Σοφίας Λυμπεροπούλου και Κατερίνας Τσιακούλια και περιλάμβανε παρουσίαση των δράσεων και των συνεργειών του προγράμματος «Τα αρχαία θέατρα αντηχούν μες στη σιωπή τους» την περίοδο 2014-2016 και του έργου eTwinning«Ancienttheatersechointheirsilence».


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μίλησαν επίσης ο Πρόεδρος του Σωματείου «Διάζωμα» Σταύρος Μπένος για την αξία και τη μαγεία των συνεργειών, η Φιλόλογος – Δρ. Αρχαιολόγος Μαίρη Μπελογιάννη (τίτλος ομιλίας: «Ihaveadream» - Ονειρεύομαι στα αρχαία θέατρα), η Εθνική Συντονίστρια του Προγράμματος ASPnet – UNESCO στην Ελλάδα Βέρα Δηλάρη για τα συνεργαζόμενα σχολεία με την UNESCOστο πλαίσιο της λειτουργίας ενός παγκόσμιου δικτύου για την προώθηση της ειρήνης και της αειφόρου ανάπτυξης, αλλά και η Επικεφαλής Εκπαιδεύτρια και Partnerships & ProgrammesManagerτου Βρετανικού Συμβουλίου Μαρία Νομικού για τη διεθνή πιστοποίηση «InternationalSchoolAward».

            Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του, αφού συγχάρηκε τους διοργανωτές για την εξαιρετική πρωτοβουλία αλλά και το 1ο Γυμνάσιο Γέρακα για την «υιοθεσία» του αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης στην Ήπειρο, ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους για τα αρχαία θέατρα που υπάρχουν στην Ανατολική Αττική με κυριότερα το Αρχαίο Θέατρο Θορικού, το Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών, το αρχαίο θέατρο στον αρχαιολογικό χώρο Αμφιαράειο αλλά και το θέατρο στον αρχαιολογικό χώρο του Ραμνούντα, τα οποία αξίζει να αναδειχθούν και να γίνουν γνωστά στο ευρύ κοινό που ελάχιστα γνωρίζει για αυτά.

Σημείωσε δε ο κ. Φιλίππου ότι η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει εμπράκτως τις προσπάθειες ανάδειξης και αξιοποίησης των αρχαίων θεάτρων, γεγονός που καταδεικνύεται από την έγκριση τόσο της μελέτης όσο και των εργασιών αποκατάστασης/αναστήλωσης του αρχαίου θεάτρου Θορικού, ενός από τα αρχαιότερα της Ελλάδας με τεράστια αρχαιολογική αξία (συνολικός προϋπολογισμός περίπου 2.000.000€). Στην κατεύθυνση αυτή η Περιφέρεια Αττικής διοργάνωσε δύο ξεχωριστές συναυλίες με την Καμεράτα - Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής.

Στη χθεσινή εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Δ/ντης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής Στέφανος Καπέλλας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Σμέρος, ο Δ/ντης του 1ου Γυμνασίου Γέρακα Παναγιώτης Δημαράς, εκπαιδευτικοί και μαθητές του σχολείου, γονείς και πλήθος κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο κάθε σχολιαστής φέρει και την ευθύνη του σχολίου που γράφει και αντιμετωπίζει τις οποιεσδήποτε συνέπειες εφόσον αυτό είναι υβριστικό η συκοφαντικό ή ελεγχόμενο από την υφιστάμενη νομοθεσία. Ουδεμία ευθύνη φέρουμε , εφόσον οποιοσδήποτε θεωρεί ότι σχόλιο που αναρτήθηκε τον προσβάλλει , τον συκοφαντεί κλπ. δεν επικοινωνήσει άμεσα μαζί μας στη διεύθυνση pikermirafinanews@gmail.com