Ραφήνα Πικέρμι, Περιφέρεια, Ελλάδα, Κόσμος, Αθλητικά, Πολιτισμός, Αγορά, Αγγελίες, Web TV

Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Σταϊκούρας: Υπό εξέταση μείωση του ΦΠΑ σε εστίαση-μεταφορές

Ανοιχτό άφησε το θέμα μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, στις μεταφορές και σε άλλους κλάδους που θα συνεχίσουν να έχουν περιοριστικά μέτρα μετά την 1η Ιουνίου ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega. Ωστόσο έκανε σαφές πως οι αποφάσεις για τα μέτρα στήριξης που θα ληφθούν τον επόμενο μήνα και στη συνέχεια συνδέονται άρρηκτα με την επάρκεια ταμειακών διαθέσιμων και με την αντοχή των κρατικών ταμείων.


Εξήγησε επίσης πως δεν έχει έρθει ακόμα ούτε ευρώ από τα μέτρα στήριξης που αποφασίστηκαν από τον Μάρτιο και μετά σε επίπεδο ΕΕ. Μάλιστα πανευρωπαϊκά οι πρώτες εισροές χρημάτων θα γίνουν από τον Ιούλιο και μετά, είπε και επισήμανε πως το πρόγραμμα SURE για τη στήριξη της ευέλικτης απασχόλησης ακόμα δεν έχει καν αποφασιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο και θα συζητηθεί εκ νέου στο Eurogroup της 8ης Μαΐου.

ΦΠΑ εστίαση
Αναλυτικά, ο υπουργός Οικονομικών, για το τι θα ακολουθηθεί από την 1η Ιουνίου και μετά, είπε πως  τις επόμενες ημέρες θα συνομιλήσουμε με την εστίαση και εξήγησε πως έχουν σημασία τα τα χαρακτηριστικά του τρόπου με τον οποίο θα ανοίξει η εστίαση με περιορισμούς. Για τα μέτρα στήριξης που εξετάζονται είπε "θα πρέπει να συζητηθούν πολύ σοβαρά και μεθοδικά αν θα είναι μία μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ή κάτι άλλο. Όλα τα εξετάζουμε". Εξήγησε πως τα δεδομένα συνεχώς αλλάζουν και θα πρέπει να τα  αξιολογούμε κάθε φορά.

"Μελετάμε τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, στις μεταφορές και σε άλλους κλάδους. Καθένα από μόνο του έχει μία λογική", είπε αλλά στο σύνολό τους οι αποφάσεις έχουν δεδομένο ότι υπάρχουν ταμειακοί περιορισμοί, ξεκαθάρισε.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο κάθε σχολιαστής φέρει και την ευθύνη του σχολίου που γράφει και αντιμετωπίζει τις οποιεσδήποτε συνέπειες εφόσον αυτό είναι υβριστικό η συκοφαντικό ή ελεγχόμενο από την υφιστάμενη νομοθεσία. Ουδεμία ευθύνη φέρουμε , εφόσον οποιοσδήποτε θεωρεί ότι σχόλιο που αναρτήθηκε τον προσβάλλει , τον συκοφαντεί κλπ. δεν επικοινωνήσει άμεσα μαζί μας στη διεύθυνση pikermirafinanews@gmail.com